Η ΙΑΤΡΟΣ

Η Ίλεια Ρούσσου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ. Αποφοίτησε απο την Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Οδοντική Προσθετική (Prosthodontics) στο Πανεπιστήμιο Temple, USA και στον Στοματοπροσωπικό Πόνο (Orofacial Pain) στο Kentucky University, USA. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το ΕΚΠΑ.

 

Τα ερευνητικά ενδιαφερόντα της αποτελούν οι κρανιογναθικές διαταραχές και οι συγκλεισιακές διαταραχές, ο βρυγμός και η αλληλεπίδραση τους στο στοματογναθικό σύστημα. Η Ίλεια Ρούσσου πραγματοποιεί ομιλίες και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, σε θέματα Γναθοπροσωπικού Πόνου διάγνωσης των διαταραχών αυτών και θεραπείας τους, ολικές προσθετικές αποκαταστάσεις, σύγκλειση και διαταραχές αυτής.

 

Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, και υπεύθυνη στο International College of Dentists για Ελλάδα και Κύπρο. Εκτός από την Πανεπιστημιακή της σταδιοδρομία, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο που εξειδικεύεται στην Προσθετική και στην αντιμετώπιση όλων των μορφών Γναθοπροσωπικού Πόνου.